Portakallı Çikolatalı Kek

Malum hava soğuk olunca üstüne bir de evde olunca yeme içme isteği en üst noktaya çıkıyor. İnsan mutfağa gidip gelip tatlı bir şeyler arıyor. İşte tam böyle anlarda çayın kahvenin yanına eşlik edecek, evinizi mis gibi kokulara boğacak,keyfinize keyif katacak bir kek tarifim var.

Açıkçası fırına atarken sonuçtan çok umutlu değildim.  Çünkü çok ani karar verdiğimizden malzemelerimiz oda sıcaklığında değildi, evdeki yoğurt miktarı azdı veeee mikseri elinden alamadığımız minik mutfak faresi ununu ekledikten sonra çok az karıştırmamız gereken noktada karıştırdı da karıştırdı..  Ben kabarmaz,söner derken bugüne kadar en fazla kabaran kekim olarak kişisel mutfak tarihime geçmeyi başardı.

Yoğurt az olduğu, o havada markete gitmeye üşendiğim için de üzerini suyla tamamlayıp oldukça koyu kıvamlı bir ayran elde ettim ve onu kullandım. Dilerseniz sadece yoğurt veya süt kullanabilirsiniz. Ama bence buna bir şans verin çünkü kekin dokusu gerçekten güzel oldu.

Çikolatalı kısmı yoğun çikolata tadında olsun, portakalla uyum sağlasın diye bitter çikolata tercih ettim ama daha az yoğunlukta olmasını isterseniz sütlü çikolata kullanabilirsiniz. Veya bu kadar çikolata beni kesmez derseniz de çikolata sos hazırlayıp birlikte servis edip olayı çok farklı bir boyuta taşıyabilirsiniz. Çikolata tamam da portakal aromasını daha yoğun hissetmek istiyorum diyorsanız da 2 tane portakalın kabuğunu rendeleyip 1 tanesinin de suyunu sıkarak kullanabilirsiniz. Yani damak tadınıza hangisi uyuyorsa.. Maksat sizin de mutfağınızda bu kek pişsin ve damaklar şenlensin 🙂

Portakallı Çikolatalı Kek Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker (Sevdiğiniz tatlılık derecesine miktarını arttırıp azaltabilirsiniz)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı koyu kıvamlı tuzsuz ayran
  • 1 adet portakal
  • 1 paket bitter çikolata (80 gr lık olanlardan kullandım)
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2,5-3  su bardağı un (un miktarı kullandığınız una göre değişeceğinden kontrollü ekleyin)
  • 1 kaşık tereyağı veya margarin (kalıbı yağlamak için)

Portakallı Çikolatalı Kek Tarifi

Portakallı Çikolatalı Kek sunumu
Portakallı Çikolatalı Kek Tarifi

Yumurtaları ve şekeri bembeyaz olup hacmi neredeyse iki katına çıkana kadar mikserle çırpıyoruz.

Üzerine sıvı yağı ve ayranı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.

Kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyip, suyunu sıktığımız portakalın suyunu ve rendelenmiş kabuklarını da ekleyip karıştırıyoruz.

Vanilini,kabartma tozunu ve ununu eleyerek,kontrollü bir şekilde ekliyoruz.

Akışkan bir kek kıvamı elde ettikten sonra tereyağıyla yağlayıp çok az un serptiğimiz kalıbımıza kek hamurumuzun yarısını döküyoruz.

Kalan hamurumuza benmari usulü erittiğimiz çikolatayı ve kakaoyu ilave edip karıştırıyoruz. Onu da diğer hamurun üzerine döküyoruz.

Önceden ısıttığımız 170 derece fırında kürdanı batırdığımızda temiz çıkana kadar pişiriyoruz. (Yaklaşık 40 dakika)

Fırından çıktıktan sonra kalıbımızı servis tabağımıza ters çevirip temiz bir mutfak beziyle örtüp dinlendirdikten sonra tercihen ılık servis ediyoruz. Afiyetle…

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.