Şekersiz Bebek Pastası Tarifi

Bebeklerin 1 yaşına girmesiyle birlikte cake smash/pasta patlatma çekimi yapmak son dönemde oldukça revaçta. Ben de pastayla karşılaştıkları, kendilerini kremaya buladıkları o şaşkın,mutlu ve kirli hallerini pek sevimli bulduğumdan kesinlikle Gönenç’ le böyle bir anımız olmalı dedim. Dedim ama gönlüm de şekerli,boyalı şeylerle haşır neşir olmasına razı olmayınca en masum haliyle kendim yapmaya karar verdim.

Çekimi yapacak olan sevgili Esin de (@esiphotography) bebeklerin rafine şekerle tanışmasına karşı olduğundan labne kullanalım deyince sıvadım kolları ve sonucundan fazlasıyla memnun kaldığım bu pasta ortaya çıktı. Gelelim nasıl yaptığıma;

Şekersiz Bebek Pastası Malzemeleri

Kek için gerekli malzemeler

  • 3 yumurta (1 yaş altı için sadece sarısı)(Ben o dönemde beyazını yeni yeni vermeye başladığımdan 2 yumurta sarısı ve 1 tam yumurta kullandım.)
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 küçük muz (ezilmiş)
  • 1 küçük elma (rendelenmiş) (elma ve muzun toplamı 1 su bardağı kadar olacak)
  • 1 yemek kaşığı ruşeym
  • 4 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 4-5 damla limon
  • 1-1,5 su bardağı tam buğday unu

Kreması için gerekli malzemeler

  • 2 su bardağı kadar suyu iyice süzülmüş labne
  • Eğer tatlandırmak istiyorsanız yeterli miktarda pekmez veya 1 yaş üstü için bal

Şekersiz Bebek Pastası Yapılışı

Derin bir kapta yumurtayı beyazlaşana kadar iyice çırpıyoruz. Üzerine zeytinyağı ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Muz ve elmayı da ekleyip tekrar çırpıyoruz. Ardından rüşeym, keçiboynuzu unu, elediğimiz unun da bir kısmını ekleyip; üzerine limon damlattığımız karbonatı da ilave edip karıştırıyoruz.

Kek kıvamına gelene kadar kontrollü bir şekilde un eklemeye devam ediyoruz. Hazırladığımız karışımı tereyağı ile iyice yağlayıp biraz da un serptiğimiz kalıba ( Ben tam istediğim boyutta olduğu için kalıp olarak borcam kullandım.)döküp önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında 30-40 dakika pişiriyoruz. Kekimiz iyice soğuduktan sonra enlemesine ikiye keserek 2 adet pasta tabanı elde ediyoruz. Ben 4 katlı olmasını istediğimden hamuru 2 ölçü hazırlayıp, 2 ayrı kek pişirdim.

Kreması için ise suyunu iyice süzdürdüğümüz ve güzelce çırparak 1 gece buzdolabında beklettiğimiz labneyi kullanıyoruz. Ben fazla kremalı bir görüntü istemediğimden yaklaşık 2 su bardağı kadar kullandım. Miktarı istediğiniz görüntüye göre değişecektir. Eğer tatlı olsun derseniz de bal (+1 yaş için ve eğer daha önce denediyseniz) veya pekmez ilave edebilirsiniz.  (Ben beyaz renkli, naked cake benzeri bir pasta istediğimden pekmez kullanmadım. Balı da henüz denemediğimiz için ekleyemedim.) Hatta beyaz değil de pembe renkli bir pastam olsun derseniz; pancarı haşlayıp,püre haline getirerek istediğiniz renk tonunu elde edecek kadar labneye ekleyebilirsiniz.

Süslemek için de çilek,nane,altın çilek,yaban mersini ve doğal rafya kullandık. Meyveleri seçerken önceliğimiz yemesi değil de görüntüsü olduğundan bunları seçtik. Siz dilerseniz muz, kivi veya başka meyveler de kullanabilirsiniz. Hatta katların arasında da meyve kullanabilirsiniz.

Böyle anlatınca çok uzun süren bir işmiş gibi görünse de aslında çok keyifli ve kek yapmaktan fazla da bir farkı yok. Üstelik içiniz rahat bir şekilde bebeğinize yedirebilmeniz de işin bonusu.  Sonuçta bebekler mutlu, anneler daha mutlu 🙂

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.