Çikolatalı Hindistan Cevizli Pasta – COCOSTAR PASTA

Geçen gün arkadaşlarım için hazırlık yaparken hem hepimizin seveceği hem de şöyle çok lezzetli bol çikolatalı bir pasta yapayım derken önüme çıktı hindistan cevizli çikolatalı nam-ı diğer cocostar pasta. Daha tarifi okurken çok lezzetli olacağı hissine kapılmıştım ama tahminimin de üzerinde çıktı açıkçası lezzeti.

Ben bir gün önce pandispanya ve Hindistan cevizli kremasını hazırlayıp dolapta bekletip servis yapacağım günün sabahında da ganajını hazırlayıp servis yapana kadar 3 saat buzdolabında dinlendirdim. Hem pastanın nemliliği hem de ganajının donmuş olması gayet iyiydi. Ama ertesi gün tadının biraz daha iyi olduğunu söylemeliyim 🙂

Tariflerde genelde kelepçeli kek kalıbı ve pasta çemberi kullanılarak yapılmış ama ben kelepçeli kalıpla pek anlaşamadığımdan taşınırken elden çıkarmıştım. Dolayısıyla 27-28 cm lik yuvarlak borcama yapmak durumunda kaldım. Diğer hali daha güzel görünse de borcamda da fena olmadı bence.

Davet sofralarında hem görüntüsü hem de lezzetiyle göz dolduran bir pasta istiyorsanız ve hindistan cevizi ile çikolatanın o muhteşem uyumuna bayılıyorsanız kesinlikle ilk fırsatta denemelisiniz. Ama baştan uyarayım yedikçe yediren cinsten bir tatlı 🙂

ÇİKOLATALI HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA (COCOSTAR PASTA) İÇİN MALZEMELER

PANDİSPANYA MALZEMELERİ

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı+3 yemek kaşığı un (kek hamuru kıvamında olacak ona göre unu kontrollü ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.)
  • 1 çay bardağı süt (piştikten sonra pandispanyayı ıslatmak için)

HİNDİSTAN CEVİZLİ KREMA MALZEMELERİ

  • 2 poşet toz krem şanti
  • 1.5 su bardağı soğuk süt
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

ÇİKOLATALI GANAJ MALZEMELERİ

  • 1 paket süt kreması (200 ml olanlardan)
  • 1 paket bitter çikolata (70 gr lık)
  • 1 paket sütlü çikolata (70 gr lık)

ÇİKOLATALI HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTANIN (COCOSTAR PASTA) YAPILIŞI

Önce pandispanyamızı hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için önce yumurtaları ve şekeri bembeyaz olup hacmi neredeyse iki katına çıkana kadar mikserle çırpıyoruz.

Üzerine sıvı yağı ve sütü ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.

Vanilini,kabartma tozunu,kakaoyu ve ununu eleyerek ekliyoruz ve yavaşça karıştırıyoruz.

Hamuru pişireceğimiz kaba döküp 170 derecede önceden ısıtılmış fırında batırdığımız kürdan temiz çıkana dek pişiriyoruz.

Pandispanyamız pişerken biz diğer taraftan Hindistan cevizli kremamızı hazırlıyoruz. Bunun için krem şantiyi süt ile çırpıyoruz.

Pudra şekeri ve Hindistan cevizini ekleyip karıştırıyoruz.

Pandispanyamız pişince fırından alıp 5 dakika kadar ilk sıcağının çıkmasını bekliyoruz ve 1 çay bardağı sütle ıslatıyoruz.

Üzerine kremasını döküp yayıyoruz ve buzdolabında en az 3 saat donmasını bekliyoruz.

Pastamızın dolaptan çıkmasına yakın ganajını hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için tenceremizee kremayı koyup ocakta ısıtıyoruz. Biraz ısınınca kırdığımız çikolataları üzerine ilave edip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.

Hazırladığımız ganajı hindistan cevizli kremanın üzerine döküp en az 3 saat daha dolapta dinlendiriyoruz.

Servis öncesi üzerini dilediğinizce süsleyebilirsiniz. Ben çilek kullandım ve çileği çok yakıştırdım. Antep fıstığı,Hindistan cevizi veya rafaello çikolata da çok yakışacaktır.

Eğer yaparsanız benimle de paylaşırsınız değil mi 🙂

Yorumlar (0)
Yorum Ekle