Keçi Sütlü Çavdar Unlu Pankek Tarifi

En sevdiğim kahvaltı çeşidi kolayca hazırlanan krepler, pankekler ve ekmek üstü lezzetler dediğim dilediğinizi ekmek dilimlerinin üzerine koyup fırınlamak. Özellikle bebeklerin,çocukların yemesi açısından da kolaylık sağlıyorlar.

Yumurta veya süt sevmeyenler için de güzel bir yöntem aslında. Özellikle pankekler ve krepler üzerine labne ve bal ikilisiyle veya tahin pekmez ikilisiyle hem besleyici hem de lezzetli birer alternatif haline geliyorlar.

Keçi Sütlü Çavdar Unlu Pankek

Bu tarif içerisinde süt olduğu için bir yaş üstü bebeklere uygun ama bir yaş altı için de yumurta sarısı ve yoğurt kullanarak pankek yapmanız mümkün. Ancak yapısının biraz daha farklı olacağını göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Genelde değişik unlar kullanıp beslemesini çeşitlendirmeye çalışıyorum ben Gönenç’ in bu kez de çavdar unu kullandım. Ama hep dediğim gibi bunun yerine başka un çeşidi de rahatlıkla kullanabilirsiniz. O gün evde olmadığı için ben ekleyemedim ama peynir altı suyu ekleyerek hem yumuşaklığını hem de besin değerini arttırabilirsiniz. Gelelim bu lezzetinden göz göz olmuş pankeklerin tarifine;

Keçi Sütlü Çavdar Unlu Pankek Malzemeleri

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı keçi sütü
  • 1 yemek kaşığı rüşeym
  • 1/2 paket kabartma tozu veya 1-2 damla limonla aktive edilmiş 1çay kaşığı karbonat
  • 4 -5 yemek kaşığı çavdar unu

Keçi Sütlü Çavdar Unlu Pankek Tarifi

Yumurtayı iyice çırpıyoruz.

Üzerine sütü ekleyip 1-2 dakika kadar çırpmaya devam ediyoruz.

Daha sonra rüşeymi,unun bir kısmını,kabartma tozu veya limonla erittiğimiz karbonatı ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.

Geriye kalan unu kontrollü bir şekilde ekleyerek akışkan bir hamur elde ediyoruz.

Isıttığımız yapıştırmaz tavayı çok az tereyağı kullanarak yağlıyoruz. (Bunu sadece ilk dökeceklerimizden önce yapıyoruz.)

Yağladığımız tavaya kaşıkla döküyoruz. ( Ben tatlı kaşığı kullanıyorum. Böylelikle hem minik minik hem de standart büyüklükte oluyorlar ama daha büyük olsun işim daha çabuk bitsin derseniz yemek kaşığı kullanabilirsiniz)

Üzeri göz göz olduktan ve altı piştikten sonra pankeklerimizi ters çeviriyoruz. Hafifçe pembeleşince de servis tabağına alıyoruz.

Hamurumuz bitene kadar aynı işlemleri tekrarlıyoruz.

Pişirecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Eğer denerseniz yorumlarınızı benimle de paylaşırsanız sevinirim 🙂

Yorumlar (0)
Yorum Ekle