Kötü Alışkanlıklara İyi Öneriler

Taşınma aşamasında kitaplıklarımın sabitlenmesi biraz uzun sürdüğünden daha doğrusu o işe sıra biraz geç geldiğinden uzunca bir süre kitaplarımın hepsi kolilerin içindeydi. Bu süreçte artık nasıl okumaya hasret kaldıysam Gönenç’ le dışarıya çıktığımız ilk gün gördüğüm ilk kitapçıya girip gözüme çarpan ilk kitabı alıp çıktım. İnsanın ilgi alanları zamanla değiştiğinden benim de gözüme çarpan ilk kitap tabi ki ebeveyn kitaplarından biri oldu. Bir de üzerine bizimki annesine jest yapıp uyuyunca bana da kahvemi alıp son günlerin acısını çıkarmak kaldı. Kitabın yarısından fazlasını hemen orada kalan yarısını da akşam eve gelince okuyup bitirdim. Bana kalsa hepsi elime ilk aldığımda biterdi de bizimki o kadarına müsaade etmedi tabi ki 🙂 Pekiiii sevdim mi?

 

Çocuğundan ne istiyorsan, önce kendine bak. Çünkü anneler aynasıdır çocuklarının. Onlar yaşamayı annelerinden,mutluluğu annelerinin yüzünden,sevgiyi annelerinin kalbinden öğrenir. Hayatı annelerinin gözünden görür. Kendine ve hayata iyi bak dostum, ışık çocuklarına geçecek.

Şermin YAŞAR

Şimdiii adına bakıp bilimsel makaleler, araştırmalar içeren oldukça ciddi bir dille yazılmış bir kitap bekliyorsanız yanılıyorsunuz. Elbette bilimle çelişmiyor ama nasıl desem kitabı elinize alır almaz Şermin hanım karşınızda; çay fincanlarınız elinizde, kekiniz böreğiniz önünüzde oldukça samimi ve keyifli bir sohbetin içerisinde buluyorsunuz kendinizi. Üstelik sohbetin konusu da “Çocuklarınızın kötü alışkanlıkları”.

Nasıl ilginizi çekti değil mi?:) Çeker tabi.. Çünkü hepimize göre çocuklarımızın kötü alışkanlıkları var. Kimi emziği bırakmıyor, kimi yemek yemiyor, kimi banyo yapmak istemiyor. İşte bu sohbet sırasında laf lafı açıyor ve aslında bunların sadece biz yetişkinlere göre kötü olduğu sonucuna varıyorsunuz. Bu dönemde çocuğunuzu bazı şeyler için zorlayarak, hem onu hem kendinizi üzüp birlikte geçecek çok kıymetli zamanlarınızı boş yere harcadığınızı hissediyorsunuz.

Halbuki olaylara farklı bir bakış açısıyla yaklaşınca zor zannettiğiniz bu süreçleri çok daha kolay atlatabileceğinizi, hatta eğlenceli bir hale bile getirebileceğinizi görüyorsunuz kitabı okudukça. Kötü dediğimiz bu alışkanlıklara çocuğunuzun gözünden bakmanızı sağlayan kısımların da bunda katkısı oldukça fazla.

En önemlisi de omzunuzda bir el tüm sıcaklığıyla asla yalnız olmadığınızı, bunların hepsinin geçici olduğunu, birlikte olmanın tadını çıkarmanız gerektiğini hatırlatıyor.

Ayrıca her bölüm sonunda kötü olduğunu düşündüğümüz problemlerle ilgili çocuğunuzla birlikte okuyup üzerinde uzun uzun konuşabileceğiniz masalımsı hikayeler var ki kitabı tadından yenmez hale getiriyor.

Bir oturuşta okunabilecek,sade,akıcı ve samimi üslubuyla gönlünüzü fethedecek, kocamaaaan zannettiğiniz ama aslında küçücük olan problemleriniz için kendi tecrübeleriyle yol gösterecek, minik öneriler, eğlenceli fikirlerle sizi rahatlatacak bir kitap tavsiyesi isterseniz naçizane kütüphanenize eklemelisiniz derim.

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.