Patatesli Peynirli Bebek Keki


Son günlerde Gönenç’in kahvaltıyla -özellikle yumurtayla- hiç arası yok. Ben de sürekli alternatif yaratma çabasındayım. Bu keki de hem ertesi sabah dışarıya çıkacağımız için yemesi kolay olsun hem de belki kahvaltı yerine bunu yemek hoşuna gider diyerek yaptım. Ve sonuç diğer günlere göre oldukça başarılı oldu.

Ertesi gün de ara öğün olarak severek yedi. Biz de çayın yanında birer dilim deneyelim bakalım dedik ve ikinci dilimleri yerken bulduk kendimizi. Yani hem benim damak tadıma uysun hem de gönül rahatlığıyla bebeğime de vereyim diyebileceğiniz bir kek oldu.

Üstelik sebze sevmeyen bebekler için de içerisine dilediğiniz sebzeleri katarak yedirmeniz mümkün. Gelelim tarife;

Patatesli Peynirli Bebek Keki Malzemeler

  • 1 tane rendelenmiş orta boy patates
  • 2 yumurta (1 yaş altı için sadece sarısı)
  • ½ su bardağı yoğurt
  • ½ su bardağı zeytinyağı
  • ½ su bardağı peynir ( ben keçi peyniri kullandım ama lor da çok yakışır)
  • 1-2 dal çok ince kıyılmış dereotu
  • 1 yemek kaşığı ruşeym
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 4-5 damla limon (karbonatın üzerine sıkıp eritmek için)
  • 4-5 yemek kaşığı siyez unu (tam buğday veya yulaf unu da kullanabilirsiniz.) hamur kıvamına göre un miktarını arttırıp azaltabilirsiniz.
  • Susam/çörekotu (1 yaş üstü)

Patatesli Peynirli Bebek Keki Tarifi

Önce patatesi rendeleyip suyunu iyice sıkıp kenara alıyoruz. 2 yumurtayı köpük köpük olana kadar güzelce çırpıyoruz. Ardından yağı ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra peynir, rendelenmiş patates ve dereotunu ekleyip iyice karışmasını sağlıyoruz.

Ruşeym ve 4 kaşık unu da eleyerek ilave ediyoruz. Üzerine limon suyuyla erittiğimiz karbonatı da ekleyip karıştırıyoruz. ( Un miktarını ben 4 kaşık yazdım ama boza kıvamında bir kek hamuru elde edinceye kadar un ilave etmeniz gerekebilir.)

Tereyağıyla yağlayıp çok az un serptiğimiz kalıba (ben baton kek kalıbı kullandım ama borcam veya küçük bir tepsi de kullanabilirsiniz)hamurumuzu döküp önceden ısıttığımız 160 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Fırından çıkınca kalıbı ters çevirip üzerine bir bez örtüp soğumaya bırakıyoruz daha sonra da afiyetle miniğimize yediriyoruz. Tabii çayın yanında çok iyi gittiğini unutmayıp 1-2 dilim de kendimize ayırıyoruz 🙂


Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.