Doğum Günü Partisini Kendisi Organize Edeceklere Minik Öneriler

Gönenç’ in doğum günü partisinin ardından gelen soruların ana teması “Bebekle birlikte nasıl hazırlandınız?” oldu. Şimdi “Çok kolay oldu her şeyi zorlanmadan yaptım.” desem yalan olur. Bu tarz organizasyonlara severek hazırlansam, yaparken keyif alsam da bebekle birlikte tahminimden biraz daha zor oldu açıkçası. Ama zamana yayarak ve planlı bir şekilde hazırlanarak ilerleyince hepsi halloldu.

Öyleyse ben de işlerinizi biraz olsun kolaylaştırabilecek bir yol haritası çizeyim, naçizane önerilerde bulunayım dedim.  Aslında doğum günü diye yola çıktım ama buna her türlü organizasyonu dahil etmemiz mümkün.

Doğum Günü Partisi Önerileri

  • Önce organizasyonu yapacağınız mekanı belirleyin. Evde mi olacak? Dışarıda mı olacak? Buna karar verin. Eğer dışarıda yapmayı tercih ederseniz mekana gidip masanızı nereye yerleştireceğinize, hangi duvarı arka fon olarak kullanacağınıza, masanın yerleşimine karar verin  ve gerekli ölçüleri not alın (arka plan, kullanacağınız masa gibi). Ayrıca mekanın sizlere neyi temin edeceğini, hangi imkanları sağlayacağını, beklentilerinizi açıkça konuşup kesin sonuca bağlayın. Eğer evde yapacaksanız bu anlamda işiniz biraz daha kolay. Sonuçta elinizdeki malzemeler belli ve hep elinizin altında. Üstelik yer değişimi yapmanız da kolay.
  • Ardından konseptinizi belirleyin. Bu konuda bebeğinizin veya çocuğunuzun ilgi duyduğu nesneler, çizgi karakterler, figürler veya çok küçükse sizin hoşunuza giden bir konsepti seçebilirsinizJ Fikir konusunda Pinterest ten de yardım alabilirsiniz.
  • Konseptinizi de belirledikten sonra arka plandan başlayıp masanın önüne doğru ilerleyerek bir taslak hazırlayın. Mesela arka planda ne olacak? Balon kullanacak mısınız? Masanın üzerinde neyi nereye koyacaksınız? Örtü mü? Runner mı? Kullanacaksınız. Masanın önünde birşeyler olacak mı? Eğer evde yapacaksanız ve yiyecekleri ayrı bir büfe yapacaksanız bunun yerleşimi gibi.
  • Daha sonra gerekli malzemeler listesini çıkartın. Önce hayal gücünüzü kullanarak elinizde olanlardan neyi kullanabileceğinizi, neyi nasıl adapte edeceğinizi düşünerek olmayanları yazdığınız bir eksik listesi çıkartın.
  • Gerekli malzemeleri temin ederken internetten faydalanmak akıllıca oluyor. Ama alacağınız ürünün özelliklerini iyi okuyup, güvenilir siteleri seçmeye çalışın. O dönemde bir de olumsuzluklarla uğraşmayın.
  • Yapılacak işleri en basit olanlar da dahil kalem kalem yazıp bitirdikçe işaretlemek günlük hayatta da sıkça kullandığım ve beni fazlasıyla motive eden birşey olduğundan burada da aynı yöntemi kullandım ve kesinlikle işimi kolaylaştırdı. Hem gözden kaçma ve sonra panik olma durumunu ortadan kaldırıyor hem de neleri yaptığınızı rahatça görebiliyorsunuz. Yani bir yapılacaklar listeniz olsun mutlaka.
  • Eğer arka plan, masa üstü, masa önü için baskıyla yapılacak ürünler ve hediyelikler için etiket düşünüyorsanız bunların siparişini biraz erken vermenizde fayda var. Malum bir tasarım süreci oluyor ve gerekli değişiklikleri yapıp içinize sinen şekliyle olması için zaman gerekebiliyor.
  • Ardından hediyeliklerinizi hazırlamaya başlayın veya siparişlerini verin. Paketleyerek sunacağınız yiyecekleri son gün hazırlayıp bayatlamasının önüne geçebilirsiniz (patlamış mısır gibi). Hediyeliklerinizi hazırladıkça veya elinize geçtikçe sunum yapacağınız kaplara yerleştirin.
  • Malzemelerinizi temin ettikçe masanızın bir demosunu hazırlamak iyi oluyor. Bizimkiler 1-2 hafta salonda masanın üzerinde durdular böylece ben de rahat rahat değişiklik yaparak en sevdiğim halini bulabildim.
  • Pastanıza karar verip güvendiğiniz bir pastaneyle en ince ayrıntısına kadar konuşup istediğinizi yapabileceklerinden emin olun.
  • Bu arada bebeğinizin, sizin ve eşinizin kıyafetlerini de önceden hazırlayın. Mesela beni en çok zorlayan şeylerden biri ayakkabı oldu. Zaman olmasa çok sıkışabilirdim. O gün için bebeğinize yedek kıyafet de hazırlamayı unutmayın malum her an her şey olabiliyor.
  • Eğer evde yapacaksanız menünüzü belirleyin ve daha önceden yaptığınız, sonucundan emin olduğunuz yiyecekleri seçin. Yani ilk kez yapacağınız birşeyi tercih ederek risk almayın ki son dakika panik olmayın.
  • Bebeğinizin ilk doğum günüyse ay ay gelişim fotoğrafları çok seviliyor. Bunları sergilemek için bir köşe düzenlemeyi düşünebilirsiniz.
  • Ayrıca çocuklar baloncuk yapılan şu köpükleri çok seviyor ve baloncuklar dahil edilerek ortaya çok güzel fotoğraflar çıkıyor. Hediyelik alternatifi olarak düşünebilirsiniz.
  • O gün fotoğraf çekimini ya profesyonel birine bırakın ya da fotoğraf çekmesi için bir yakınınızı görevlendirin. Çünkü siz fırsat bulup çekemiyorsunuz veya çekerken günü yaşayamıyorsunuz. Ayrıca video çekmelerini de istemeyi unutmayın.
  • Son güne bıraktığınız şeyler için mutlaka alternatif düşünün. Mesela çuval masa örtüsü kullanacaksınız ama aksilik oldu kısa geldi. Kesip hemen runner yapmak gibi.
  • Eğer dışarıda olacaksa yanınıza makas,yapıştırıcı,silikon tabancası,toplu iğne gibi gerekli alet edevatı da almayı unutmayın.

Bir de her şeyi bitirmeyi beklemeden mutlaka 1-2 lokma yemek yiyin. Çünkü daha sonra fırsat olmuyor.

Belki böyle yazınca bu ne teferruat diye düşünmüş olabilirsiniz ama inanın böylesi o gün panik yapıp organizasyonun tadını çıkaramamaktan çok daha iyi. Yani siz ne istediğinizi bilir, planlı programlı ilerlerseniz gönlünüzce bir parti organize etmemeniz için bir engel yok. Yeter ki isteyin ve hayal gücünüzü kullanmaktan çekinmeyin 🙂

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.