Gönenç’in ilk yaşını kutladık

Ben ancak yazmaya fırsat bulabilmiş olsam da geçtiğimiz günlerde Gönenç’in ilk yaşını kutladık. İlk dediğimiz şey özel olduğundan ben de herşeyin özel,güzel ve özenli olmasını istedim. Aslında diş buğdayından sonra bebekle organizasyon işinin oldukça zor olduğunu anlayıp doğum günü için bir şirketle çalışmayı düşünmüştüm. Ancak hem yakın çevremin “ Sen en güzelini yaparsın” demesi hem de oğlum için kendi emeğimle bir şeyler hazırlama isteğim ağır bastı ve kolları sıvadım. İtiraf etmeliyim ki fazlasıyla detaycı ve mükemmelliyetçi olduğumdan hazırlık süreci biraz uzun ve yorucu oldu ama sonuç içime sinince bir de Gönenç’in mutluluğunu görünce hepsini unuttum gitti 🙂

Gelelim nasıl hazırlandım? Neler yaptım? Konusuna. Öncelikle konsept konusundan başlayalım. Ben erkek bebeklere safari,çiftlik,orman temalarını çok yakıştırıyorum. Safari ve çiftlik temasını fazlasıyla gördüğümüz için ben orman ve ormanın sevimli sahiplerini seçtim. Sonrasında başladım gittiğim her yere, girdiğim her mağazaya, dolaştığım her internet sayfasına “acaba buradan neyi doğum günümüzde kullanabilirim “ diye alıcı gözle bakmaya.

İlk önce @euro_flora da amaçsızca dolaşırken orman temalı şirin mi şirin teneke kutulara denk geldim ve sevinçle aldım. İçine çeşit çeşit şeker doldurup jüt iple bağladım ve yılbaşı zamanı etrafta fazlaca bulunan yapay çam şeklindeki süslerden keserek üst kısmına tutturdum.

Yine bir sabah Gönenç’in kahvaltısı için ceviz kırarken aklıma kabuklu ceviz,fındık ve fıstığı paketleyip süslemek geldi. Bunları kurabiye poşetlerine koyup üzerine bir parça Kraft kağıt kesip zımbaladım ve ortaya hem çocuklar için sağlıklı bir hediyelik alternatifi çıktı hem de konsepti oldukça iyi tamamladı.

Derken yılbaşı zamanı @tchiboturkiye den aldığım ve bir kenarda bekleyen kese kağıtları gözüme ilişti. Ben de bunları değerlendirerek içerisine patlamış mısır koyup stickerla kapattım. Ve sonucu çok sevdim. Siz de yapmak isterseniz internette bu Kraft kese kağıtlarından çeşit çeşit bulmanız mümkün.

Daha sonra teyzesinin önerisiyle köpük balonlardan alıp çuval kumaş,jüt ipi ve yapay sarmaşıkla süsledim. Sanırım doğum gününde çocukların en çok sevdiği şey bu oldu. Hepsi çılgınca eğlendi ve geriye bu anlardan çok güzel fotoğraflar kaldı.

Konsepte çok yakışacağını düşünerek horoz şekeri ve elma şekeri alıp elimde olan beyaz sepetlerin içine yapay yeşillikler ve Kraft kağıtlarla birlikte aranjman yaptım.

Misafirlerimiz için hediyelik fikri zaten uzun zamandır aklımdaydı. Partiden sonra sağa sola atılmayıp uzun ömürlü olsun, yaşasın istiyordum. Mevlütünde de benzer sebeplerle çam fidanı tercih etmiştik ve şimdi “Çamınız büyüdü” “Balkonda bakıyorum” gibi cümleler duymak beni çok mutlu ediyor. Bu kez de succulentle sevdiklerimizin gözünün önünde olalım dedim. Onları da @trendipot öyle güzel hazırladı ki bana sadece sandıkların üzerine yerleştirmek kaldı.

Masa örtüsü/runner olarak yapay çim halı kullandım. Ben @tekzenturkiye den aldım ama piyasada çok fazla çeşit bulmanız mümkün. Yapay sarmaşıkları hem masa üstünde, hem arka planda hem de masanın ön kısmında kullanarak bütünlük sağlamaya çalıştım. Bunların da piyasada çok farklı fiyat aralıklarında çok fazla çeşidini bulmak mümkün. Ben @yapaycicekdeposu ndan aldım ve ertesi gün elime geçti.

Sunum için kütük veya ahşap kasanın uygun olacağına karar verdim ama kütükleri masanın ön kısmında kullanınca fazla tekrara düşmemek adına kasa tercih ettim. Kasaları da @hobidunyacom dan aldım. Onlar da aynı şekilde ertesi gün geldi. Benim aldıklarım ham ahşap dilerseniz boyayarak da kullanabilirsiniz ama ben zaten bu renk istediğimden isabet oldu.

Sandıkların kenarında olan yazıları yazdığım etiketleri de @euro_flora dan alıp yine yapay çam dalı ve minik mantarlarla süsledim. Piyasada benzer etiketlerden fazlasıyla mevcut.

En zor kısım arka plandı. O siyah görünen kısımda mekanın adı yazıyor. Başlangıçta orayı çim halı veya çim çit kullanarak kaplamayı planladım hatta birkaç kez gidip ölçüp; taşır mı? Taşımaz mı? Diye baktıktan sonra önce bu haliyle hazırlayıp eğer içimize sinmez ise son dakika çim halıyla kaplamak üzere bıraktık. (Tabi ki bunu son dakikaya bırakabilmemin tek sebebi dayısının halledebileceğine olan güvenimdiJ) Ama balon kemeri ve isminin yazdığı panoyu monte edince sonuç oldukça hoşumuza gitti ve iyi ki kaplamayıp böyle bırakmışız dedim.

Balon kemerlerini zaten çok beğeniyordum. Yapabilir miyiz? Yapamaz mıyız? Diye düşünürken o kadar çok yabancı video izledim ki.. Yapmaya karar verdim. Ama onların kullandığı malzemeleri bulamayınca yöntem değiştirmek zorunda kaldım. Balonları üzerine yapıştırdığımız çubukları uzun aramalar sonucu Ulus’ta bir balon toptancısında buldum. Hatta asla yapamayacağımı iddia etmesine rağmen aldım ve o dakikadan sonra işi inada bindirdimJ Balonları da alıp son gece bir taraftan balonları şişirip bir taraftan da çift taraflı bantla sabitledik. Ertesi gün de dayısı ve babası plastik cırt kelepçe kullanarak bahsettiğim levhaya sabitlediler. Bu görüntüyü elde etmek için toplam 7.5metre uzunluğunda çubuk ve yaklaşık 250-300 adet balon kullandık.

İsminin yazılı olduğu pano ve hayvan figürleri de en çok kafamı karıştıran, “acaba nasıl olacak?” “Hayal ettiğim gibi olacak mı?” diye gerildiğim konulardan oldu. Malum istediğimle alakası olmayan şeyler de ortaya çıkabilirdi ve o dakikadan sonra telafisi olmayabilirdi. Bunun için de yolumuz Seval hanımla @ankaramagnetorganizasyon İle kesişti. Ben anlattım onlar tasarladı ve ortaya benim beklediğimden de güzel şeyler çıktı. Hem masa üstünde hem masa önünde kullandığımız bu sevimli hayvanlar hepimizi gülümsetmeye yetti.

Bir de aylık fotoğraflarını sergilediğimiz köşe var. Bunun için başlangıçta boş çerçeve veya metal tel pano mu kullansak diye düşünürken aklımıza manav sandıkları geldi. 4 tane manav sandığı alıp 2 tanesini üst üste koyup yerden yükselttik ve diğer ikisini de düz olacak şekilde sabitledik. Ardından jüt iplerini hamur yapıştırıcıyla bir uçtan bir uca yapıştırdım. Daha sonra benim her ay çektiğim, üzerine Moldiv uygulamasıyla yazılar yazıp Net Baskı ya bastırdığım fotoğrafları yine hamur yapıştırıcıyla yapıştırdım. Aslında bu iş için mink ahşap mandallar almıştım ama o gün telaştan bulamayınca yapıştırıcı kullanmak zorunda kaldım. Yine kasalarda da bütünlük sağlamak adına yapay sarmaşık ve ağaç parçaları kullandım.

Pastası için de önce kütük pasta beğenip üzerine de kullandığımız hayvan figürlerini ekleyerek @butikekle nin ustalarına emanet ettik ve açıkçası hem görüntüsü hem lezzeti beklentimin üzerinde olan bu pasta ortaya çıktı.

Mekan olarak da Butikek’ i tercih ettik. Hem üst katı sadece bizim kullanımımıza açmaları, hem lezzetli açık büfe brunchı, hem gösterdikleri ilgi ve güler yüzle bizi çok güzel ağırlayıp; gün sonunda “iyi ki” dememize sebep oldular.

Her özel günümüzde olduğu gibi bugün de Esin teyzemiz @esiphotography yanımızdaydı ve bu güzel karelerle o günü ölümsüzleştirdi.

Son olarak kıyafet konusuna gelecek olursak;

Gönenç: gömlek,pantolon,papyon @idilbaby_mamino

Ben: elbisem dolabımdan( daha hamile bile değilken almış ve hiç giymeye fırsatım olmamıştı)

Cihan: gömlek: @mavi pantolon: @dsdamatonline

Ben aklıma gelen bütün detaylara değinmeye çalıştım. Eğer atladığım veya daha fazla ayrıntı istediğiniz bir konu varsa mesaj olarak yazmanız yeterli. Herkese iyi dilekleri ve güzel sözleri için çok teşekkür ederiz. Hepiniz iyi ki varsınız…

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.