Mayıs Ayı Favorileri

Her ayın sonunda o aya ait favorilerimizi yazmak gibi bir niyetim olduğunu söylemiştim ama maalesef devamını getiremedim. Hazır şimdi bir fırsatını bulmuşken kısacık da olsa mayıs ayı favorilerimizi yazayım dedim. Dilerim seversiniz.

Gönenç’in Mayıs Ayı Favorileri

Kelime: Gel ( Deeel!)

Mayıs ayı boyunca ağzından en çok çıkan kelime “gel” kendi deyimiyle “deeel” oldu. Duran,hareket eden, canlı,cansız ilgisini çeken herşeye ama herşeye gel diyor. Bununla da kalmayıp dışarıya çıkmak istediğini de yine pencere veya kapının önüne gidip gel diyerek anlatıyor. Hatta almak istediği şeye ulaşamadığında da devreye yine gel giriyor. Kısacası yapmak veya yaptırmak istediği herşey için tek kelime yetiyor. Hal böyleyken başka kelimeyi ne yapsın çocuğumJ

Yemek: Terbiyeli Köfteli Çorba

minik köfteli terbiyeli çarba tarifiSon günlerde yumurtayla arasının açık olduğu ve benim de her şeyin içine yumurta ekleyerek şansımı denemeye çalıştığım hepinizce malum.  İşte bu dönemde hem onun hem benim yüzümü güldüren “Minik Köfteli Terbiyeli Çorba” oldu. Hatta anneannesinin tarifini püf noktalarıyla birlikte paylaşmıştım. Eğer bu son derece lezzetli ve besleyici çorbayı hala denemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz benden söylemesi.

Oyuncak: Ebeveyn kontrollü araba

Dayısının doğum gününde hediye ettiği bu araba bugüne kadar en çok sevdiği şey oldu desem yalan olmaz. Sürekli binmek istiyor. Ama bir süre sonra da ya eliyle tekerleklere dokunmak istiyor ya ayaklarını koyacağı yerleri kapatıp ayaklarını yerlere sürtmek istiyor ya da kendini kucağa aldırıp arabayı kendisi itmek istiyor. Ama ne olursa olsun resmen bununla aşk yaşıyor. Ne diyelim demek ki arabalarına olan düşkünlükleri daha bu yaşlarda başlıyor. Bizimkini dayısı yurtdışından getirdi ama Türkiye de benzerlerini veya bunların bisiklet şeklinde olanlarını bulmanız mümkün. Hazır önümüz yazken özellikle bebek arabasında durmayan bebekler için iyi bir alternatif olabilir.

Bakım ürünü: Mustela Yüz Temizleme Mendili

Mustela yüz mendiliEk gıdayla birlikte bu tarz ürünlere olan ihtiyaç artıyor gerçekten. Özellikle dışarıda hem yüz, hem el temizliği için cildine dost ve gerçekten güzel temizleyen ürünler gerekiyor. Bu konuda benim uzun zamandır tercihim mustela yüz temizleme mendili. Hem güzel temizliyor hem cildinde herhangi bir hassasiyete sebep olmuyor. Üstelik geriye bildiğimiz o güzel ”Mustela” kokusu kalıyor. Tek sıkıntısı her yerde bulunamaması. Ben genelde dermokozmetik satan internet sitelerinden temin ediyorum ama bazı eczanelerde de bulmanız mümkün.

Kitap: Minik Zürafa

Minik ZürafaBir alışveriş esnasında kasa sırasında beklerken Gönenç’i oyalamak adına rafta gördüğümüz ilk kitabı alıp eline vermiştik. Ödeme işimiz bittikten sonra da elinden alamayınca satın alıp çıktık ve o günden beri çantamızda. Tesadüfen aldığımız bu kitap özellikle dışarıda oyalamamız gerektiğinde çok işe yarıyor. Kumaştan yapılmış minik zürafa detayı ve resimleriyle bizimkinin favorileri arasındaydı bu ay.

Benim Favorilerim

Bakım ürünü: SkinCeuticals Hydrating B5 Nemlendirici Serum

Skinceuticals Hydrating B5 Gel Nemlendirici Bakım SerumuGeçtiğimiz günlerde cildimde anlamsız kızarıklık,kuruluk,kaşıntı oldu ve pütürlü bir hal aldı. Özellikle yanaklarım çok kötü durumdaydı. Doktora gitmeye üşendiğimden mi desem Gönençle pek hastanelere bulaşmak istemediğimden mi desem önce eczaneye danışayım eğer geçmezse iyi bir dermatolağa görünürüm dedim. Danıştığım eczacı kuruluktan kaynaklı bir hassasiyet olduğunu söyleyip bu ürünü önerdi. Hiç vakit kaybetmeden hemen o akşam kullanmaya başladım. Daha ertesi sabah etkisini göstermeye başladı ve mucize gibi iki gün içerisinde bütün şikayetlerim bitti. Şimdi mayıs ayında bu dururken başka bir ürünü ben nasıl sevseydim yaniJ

Yemek: Zeytinyağlı Enginar

Ben zaten tam bir sebze canavarıyken ve enginarın da tam mevsimiyken hemen her hafta pişirip bayılarak tükettik. Gönenç de sevince mutluluğum ikiye katlandı resmen. Gönenç için buharda ve kıymalı versiyonunu hazırlasam da bizim için zeytinyağlı garnitürlü hali bu ay soframızdan eksik olmadı diyebilirim.

Kitap: Ah Mercimeğim- Mustafa ÇİFTÇİ / Bozkırda Altmışaltı-Mustafa ÇİFTÇİ

Genelde dışarıya çıkarken, özellikle kuaför gibi beklememi gerektirecek bir işim varsa çantama öykü kitaplarını atıveriyorum. Hem dışarıda okuma kolaylığı sağlıyor hem de kitaplar nispeten ince olduğundan taşıma kolaylığı sağlıyor. İşte bunlar da mayıs ayında çantamdan eksik olmayanlardı. Elimde uzun süre durmalarının tek sebebi de bahsettiğim gibi genelde dışarıdayken okuyabilmem oldu. Ama son dönemde okuduğum en içten, en Anadolu’ nun bağrından hikayelerdi. Öyle usul usul içinize işleyen sohbet havasında tatlı tatlı akıp gidenlerden. Ben böylesi bir kalemle tanışmış olmaktan dolayı mutluyum. Eğer tanışmadıysanız hemen bir şans verin bence. Öykü severlerin bayılacağı, sevmeyenlerin de keyifle okuyacağını düşünüyorum.

Temizlik Ürünü: Parex windy püskürtmeli mop

Windy Sprey Mop temizlik sistemiBebekler hareketlenince kovalı ürünlerle temizlik yapmak gerçekten zorlaşıyormuş. Ya kovanın içine ellerini sokmak ya da ellerine ne geçerse kovaya atmak istiyorlarmış. İşte bu dönemde çözüm ararken denk geldiğim ve denemekten ne çıkar diyerek aldığım bir ürün. Ama İnstagram hesabımda da bahsettiğim gibi beklentimi fazlasıyla karşıladı. Benim için en büyük artısı kovasının olmaması.

Bunun yanı sıra tozları iyi topluyor,dar yerleri temizleme imkanı sağlıyor. Bezi sürekli aynı suya sokmanıza gerek kalmadan, odadan odaya geçerken yıkayarak kullanabildiğinizden daha hijyenik bir uygulama sağlıyor. Hatta ben alırken yedek bezlerinden de aldım odadan odaya geçerken değiştirip makinede kısa programda yıkayıveriyorum. Ama yüzey temizleyiciyi mutlaka az kullanmanız gerekiyor aksi takdirde yerler yapış yapış oluyor. Bu özellikleriyle bu ayın favorisi oldu kendisi.

Mayıs ayının en sevilenleri bunlar oldu. Eğer merak ettiğiniz, ayrıntılı anlat dediğiniz veya haziran ayında şunu da ekle dediğiniz şeyler varsa yorum olarak yazarsanız sevinirim. Sevgiler bizden..

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.